Menu

Duyurular


2020 Yılı Giriş Kartları

SİRKÜLER NO: 8.7 / 845-588 = 10/12/2019 


İlgi: T.C. İstanbul Valiliği Karaköy Limanı Mülki İdare Amirliği’nin 20.11.2019 tarih ve E.707 sayılı yazısı.

 

İlgi yazı ile;

 

“İstanbul Deniz Limanları Giriş Kartları Yönergesi

 

Bilindiği üzere İstanbul Deniz Limanlarına giriş işlemleri 2005 yılında onaylanan ilgi yönergeye göre yürütülmektedir.

 

Yönerge hükümleri doğrultusunda 2019 Yılı için düzenlenmiş olan Giriş Kartlarının geçerliliği 31 Aralık 2019 tarihinde sona erecektir,

 

2020 Yılı Giriş Kartlarının zamanında hazırlanabilmesi için İstanbul Limanlan Giriş Kartı alacak kurum/kuruluş personelinin müracaatlarının 13 Aralık 2019 tarihine kadar yapılması önem arz etmektedir.

 

Giriş kartı müracaatları yapılırken dikkat edilecek hususlar;

 

a- Giriş Kartı müracaatları ilgili limanın kart bürolarına veya tarafımıza yapılacaktır. Yapılan başvurular Mülki İdare Amirliğimizce ilgili kart bürosuna havale edilecektir,

b-Görevli Giriş Kartları için;

1-  Müracaat Formu, (İlgi Yönerge ek-1)

2- İki adet vesikalık fotoğraf, (Kamu görevlileri kılık kıyafet yönetmeliğine uygun son 6 ay içerisinde cepheden çekilmiş olacaktır.)

3- Nüfus Cüzdanı fotokopisi.

c- Daimi ve Geçici Giriş Kartları için;

1- Antetli kâğıt ile resmi başvuru,

2- Kart Talep Formu, (İlgi Yönerge ek-1)

3- İki adet fotoğraf, (Kamu görevlileri kılık kıyafet yönetmeliğine uygun son 6 ay içerisinde cepheden çekilmiş olacaktır.

4- Nüfus Cüzdanı fotokopisi,

5- Adli Sicil Kaydı,

6- İkametgâh belgesi,

7- Sermaye Şirketleri, Vakıflar, Kooperatif ve Derneklerin Görevlileri için Yönetim Kurulu Karan,

8- Yasa gereği Meslek Odalarına, Birliklere ve Demeklere üye olmak zorunda olan kişilerden üyelik belgesi.

 

 

 

 

9- Kart talep eden kamu özel tüzel kuruluşlarda, meslek odaları, vakıflar ve demeklerde ve bu kuruluşlara bağlı kurumlarda istihdam edilen personele ait aktif sigortalı olduğunu gösterir son 2 aya ait SGK belgesi, (ancak ilgili kurumlarda yeni işe başlayanlardan işe giriş bildirgesi) emeklilerden emekli kayıt belgesi, işverenlerden Bağkur (4/B) tescil kaydı istenir,

10- Yabancı uyruklu şahıslar için pasaport fotokopisi ve çalışma izin belgesi istenmektedir. (Yabancıların Çalışma İzinleri Hakkında Kanunun Uygulama Yönetmeliği gereğince; Türkiye’ye ithal edilen makine ve teçhizatın montajı, bakım onarımı ve kullanımına ilişkin eğitim verilmesi, teçhizatı teslim almak veya Türkiye’de arızalanan araçların tamiri amacıyla; Türkiye’ ye giriş tarihinden itibaren bir yıl içinde toplam üç ayı geçmemek ve bu durumu ibraz edeceği belgeler ile kanıtlamak koşuluyla gelenler çalışma belgesi istenmesinden muaftır.)

11- Ek’ te yer alan Excel listesinin doldurulup USB veya CD ile müracaat edilmesi ( Başvuru evrakları sıralamaya uygun olarak teslim edilmelidir. USB’ler geri iade edilecektir.)

 

Daha önce giriş kartı almış olan kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personele (görevden uzaklaştırılmış olanlar ve haklarında yönergenin 10. maddesinde belirtilen suçlardan dava açılmış olanlar hariç) kurumun teklifi üzerine arşiv araştırması ve GBT sorgulaması yapılmadan kart düzenlenmesi hususu,”

 

 

Bildirilmektedir.

 

 

Sayın Üyelerimizin bilgilerine rica ederiz.

 

 

 

Saygılarımızla,

Vapur Donatanları ve Acenteleri Derneği

 

 

 

Emin EMİNOĞLU

Genel Sekreter


Ek: İlgi Yazı


Dağıtım: Tüm üyelerimiz