Menu

Duyurular


2016 ILO Uluslararası Çalışma Konferansı

SİRKÜLER NO: 12.3  / 493-403 = 17/06/2016       

İlgi :İMEAK Deniz Ticaret Odası’ndan alınan 16/06/2016 tarih ve 2441-456/2016 sayılı yazısı.
 
İlgi yazı ile;
 
“Uluslararası Deniz Ticaret Odası’ndan (ICS) alınan 06.06.2016 tarih ve LA(16)36 sayılı yazısına atfen;

ICS Üyeleri, bu ayın başında Uluslararası Çalışma Konferansı'nda, 2006 Denizcilik Çalışma Sözleşmesi (Maritime Labour Convention 2006) ve Gemi Adamlarının Kimlik Belgesi Konvansiyonu'nda (185) yapılan değişikliklerin tümünün onaylanmış olduğunu dikkate almaya davet edilmektedirler. MLC (Denizcilik Çalışma Sözleşmesi) değişikliklerinin 2019 yılı başlarında yürürlüğe girmesinin beklendiği ve ILO (Uluslararası Çalışma Örgütü – International Labour Organization) tarafından ICS Sekreteryasına bildirildiği zaman resmi tarihin ICS Üyelerine duyurulacağı da belirtilmektedir.
 
İlgi yazıda aşağıdaki bilgiler verilmiştir:

"ICS Üyelerinin hatırlayacağı üzere, MLC ile ilgili değişiklikler, Japon Armatörler Birliği'nden gelen bir talepten sonra ICS tarafından önerildiği şekilde, belge verilmesi (sertifikasyon) tarihlerinin sıraya konması ve aynı zamanda Konvansiyonda zorbalık ve tacize işaret edilmesi için Kurallarda yapılan Değişiklikle ilgilidir.

ICS Üyeleri SID Konvansiyonundaki (The Seafarers' Identity Documents Convention, 1958 – C185) değişikliklerin, Hükümetler tarafından satın alınacak uygun teknolojiye ait şartnamede bir değişiklik yapılmasına müsaade edecek şekilde, Eklerdeki değişiklikler için olduğunu da anımsayacaklardır; bu şimdi e-pasaport teknolojisine uygun olacaktır.  ICS Sekreteryası, bu hususun şimdi daha çok hükümeti bu Konvansiyonu onaylamaya teşvik edeceğini ümit etmektedir.

MLC 2006 ile ilgili olarak Honduras ve Tayland için ILO Sekreteryasına iki onayın daha sunulmuş olduğuna ve bunun toplam onay sayısını 77'ye  çıkardığına  da ICS Üyelerinin dikkati çekilmektedir."
 
İlgi yazı ilişikte sunulmuştur (Ek-1).”
 
Denilmektedir.
 
Sayın Üyelerimizin bilgilerini rica ederiz.
 
 
                                                                                                        Saygılarımızla,
                                                                                    Vapur Donatanları ve Acenteleri Derneği
 
 
                                                                                                        Emin EMİNOĞLU
                                                                                                         Genel Sekreter
 
 
Ek: İlgi Yazı
Dağıtım: Tüm üyelerimiz