Menu

Duyurular


Tehlikeli Yük Taşımaları

SİRKÜLER NO: 3.2  / 356-255 = 31/05/2022 


İlgi: T.C. Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü Liman ve Feribot Yönetimi Dairesi Başkanlığı Haydarpaşa Liman İşletme Müdürlüğü Operasyon Müdürlüğü’nün 30.05.2022 tarih ve E-60288926-573.99-161499 sayılı yazısı.

 

T.C. Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü’nden alınan ilgi yazıda;

 

‘’24 Nisan 2019 tarih ve 30754 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren, Tehlikeli Maddelerin Karayoluyla Taşınması Hakkında Yönetmeliğin 3 .bölümünde ‘’Taşımacılık Faaliyetinde Yer Alan Tarafların Sorumlulukları ve Yükümlülükleri’’ başlığı altında "Gönderenin Yükümlülükleri'' faslının 8 .maddesinin 2.bendi;

"Kıyı tesisi işleticileri tesis giriş ve çıkışında; ADR Bölüm 5.4.1'de belirtilen taşıma evrakının araçta bulunup bulunmadığı, yük taşıma biriminin ara ve periyodik muayenelerdim, yapılıp yapılmadığı ile söz konusu araçlar ve yük taşıma birimlerinde, ADR'deki tehlike ikaz etiket/Levha ve işaretleri ile tünmen renkli plakaların doğru, uygun özellikte ve ebatta olanlarını kullanıp kullanılmadığını kontrol etmek zorundadır" yer almaktadır.

Bu doğrultuda tehlikeli yük taşıyan (atıklar ve akaryakıt dahil) araçların liman işletme müdürlüğümüz sahalarına giriş ve çıkışlarında bahse konu ADR Bölüm 5.4.1'de belirtilen evrakları giriş ve çıkışlarda eksiksiz olarak beraberlerinde bulundurmaları gerekmektedir.

Tehlikeli yükü liman dışına çıkaracak araçların evrak kontrolleri, görevlendirilen personelimiz tarafından yapılacak olup, akabinde çıkış onayı verilecektir.

Akaryakıt ihrakiye hizmeti veren tedarikçi firma araçlarının liman sahalarına girişlerinde evrak kontrolleri ise Konuna ve Güvenlik Amirliği tarafından yapılacak ve müteakiben liman sahasına kabul edilecektir.

Evrakı eksik olan araçlar liman sahalarına alınmayacak, giren araçlar ise evraklarını tamamlayıncaya kadar liman sahasından çıkartılamayacağından, TCDD Liman Hizmetleri Tarifesi gereği işgaliye ücreti alınacaktır.

Söz konusu Yönetmeliğin ilgili maddesi gereği, evrak kontrolüne esas uygulamanın tüm ilgili üyelere duyurulması hususu,’’

 

Bildirilmektedir.

 

Sayın Üyelerimizin bilgilerine rica ederiz.

 

 

 

 

 

 

Saygılarımızla,

Vapur Donatanları ve Acenteleri Derneği

 

 

 

Emin EMİNOĞLU

Genel Sekreter

 

 

 

 

 

Ek : İlgi Yazı

 

Dağıtım: Tüm üyelerimiz