Menu

Duyurular


Suriye Türkiye İş Konseyi

SİRKÜLER NO: 12.3/0115-093 = 20/02/2008

 

İlgi:  İMEAK Bölgeleri DTO'dan alınan, 19/02/2008 tarih ve 985-74/2008 sayılı “Suriye Türkiye İş Konseyi” hakkındaki sirküleri.

 

İlgi sirküler ile ;

 

İlgi: Business & Development for Conferences and Exhibitions’ın 12.02.2008 tarihli e-maili.

 

Suriye Ticaret Odaları Federasyonu – Suriye Türkiye İş Konseyi ve Suriye Arap Cumhuriyeti Başbakanı Mühendis Mohamed Naji OTRI himayesinde, Sanayi, Turizm, Tarım Odaları Federasyonu, Suriye Denizcilik Odası, Türkiye’den TOBB ve DEIK’in koordinasyonu ile Business & Development for Conferances and Exhibitions şirketinin organizatörlüğünde 26-27 Nisan 2008 tarihlerinde Şam’da “1. Suriye Türkiye Ekonomi Buluşması”nı gerekleştirecektir.

 

2007 yılının başında yürürlüğe giren Türkiye ile Suriye arasında Serbest Ticaret Alanı Tesis Eden Ortaklık Antlaşması çerçevesinde, her iki ülkenin üst düzey yetkileri ve işadamlarını bir araya getirecek olan bu buluşma, Türkiye-Suriye ekonomi zirvesi şeklinde tecelli edecektir. Buluşma programı, her iki ülke halklarının yararına yönelik ve kalkınmada süreklilik arzeden yatırım fırsatları gibi işadamlarının ilgisini çekecek konular içermektedir.

 

Suriye ile Türkiye arasında geçmiş yıllardan gelinerek bugüne dek yaşanan olumlu siyasi, ekonomik ve ticari ilişkiler, iki ülkenin dış ticaret hacminin yükselmesine de neden olmuştur.

 

Ekonomik ve ticari ilişkilerinin geliştirilmesi ve bu geliştirilmenin önündeki engellerinin de ele alınacağı buluşmada, ticaret, turizm, sanayi, tarım ve çeşitli hizmet sektörlerinde yatırım fırsatları da değerlendirilecektir. Ayrıca bu toplantı iki ülkenin yatırımcı, girişimci ve işadamlarını bir araya getirecek, bilgi teatisi temin edecek ve ikili ilişkileri pekiştirecek ortamı sağlayacağı gibi iki ülkenin de işkonseyleri arasındaki ilişkilere de hız verecektir.

 

Her iki ülkeden 700’e varan üst düzey bürokratlar, önde gelen işadamları ve Arap ile yabancı uzmanlar bir arada olacaklardır.

 

Buluşmanın Ana Konuları:

 

  • Türkiye-Suriye ekonomik ilişkilerine genel bakış,
  • Ticari alışverişin serbest bir ticaret alanı içinde geliştirilmesi,
  • Doğrudan yatırımlar –Önündeki engeller- Müteahhitlik ve altyapının geliştirilmesi,
  • Türk yatırımcıları için sanayi bölgelerinde özel bir yerin tahsis edilmesi,
  • Teknoloji transferi, danışmanlık ve bilgi teatisi alanındaki işbirliğinin desteklenmesi,
  • Sınır bölgelerinin geliştirilmesi,
  • Ekonomik ilişkilerinin güçlendirilmesinde işkonseylerine düşen görevlerdir.

 

 

Bu bağlamda iş adamlarımızın etkinliklere katılması beklenmektedir.

 

Sayın Üyelerimizin bilgilerini ve gereğini rica ederiz.

 

Saygılarımızla,

Vapur Donatanları ve Acenteleri Derneği

Recep Düzgit

(Genel Sekreter)

 

 

Dağıtım: Tüm Üyelerimiz